Afslanken door ontgifting


Vijftig procent van de Nederlanders heeft overgewicht. Dit komt niet alleen door te veel eten en te weinig bewegen. Een nieuwe oorzaak, eentje die sluipend het lichaam binnendringt, is vervuiling van het lichaam met gifstoffen. Het blijkt dat deze een essentiële rol spelen bij het proces van slecht afvallen en daarna weer snel aankomen. Het is belangrijk om het lichaam te helpen ontgiften zodat afvalstoffen worden uitgescheiden.

Gifstoffen zetten zich vast in vetcellen. Door minder te eten laten vetcellen de gifstoffen los, met als resultaat gewichtsverlies. Echter, als de gifstoffen niet worden uitgescheiden, gaat het lichaam extra vet opslaan en de gifstoffen weer opnemen in de vetcellen (het jojo-effect). De stofwisseling wordt geblokkeerd en dit zorgt voor extra vetopslag. En zo is de cirkel weer rond.

Door zowel af te vallen als de ontgifting te stimuleren, verlaten gifstoffen makkelijker het lichaam. Dit zorgt onder andere voor een gezond gewicht zonder jojo-effect en meer energie.

Als eerste stap is het belangrijk om blootstelling aan gifstoffen zoveel mogelijk te vermijden.

Ze komen binnen via de voeding of via de longen en huid. Denk hierbij aan:

  • Zware metalen en PCB's (grondvervuiling)

  • Luchtvervuiling

  • PAK's (zwart geblakerd vlees van de barbecue of grill)

  • Dioxines (in vette vissoorten)

  • Weekmakers (drinken uit plastic)

  • Pesticiden (bestrijdingsmiddelen)

U kunt de ontgifting van het lichaam helpen met deze vier stappen:

1. Maak de spijsvertering en darmflora schoon

Kies voor gezonde, liefst biologische, voeding zonder E-nummers, meer groenten en drink voldoende water. Laat alcohol staan.

Bij een verstoring van de darmflora, hopen gifstoffen zich op in de darm. Ondersteun de darmen door probiotica en vezelrijke groenten en fruit.

2. Zorg dat gifstoffen los komen uit de vetcel

Vanwege de polyfenolen zijn groenten, fruit en groene thee- extract heel belangrijk voor de ontgifting. Polyfenolen zijn stofjes die de stofwisseling verhogen en de vetcellen stimuleren om gifstoffen los te laten.

3. Stimuleer de ontgiftingscapaciteit van de lever

Ongiftingseiwitten in de lever maken de in het bloed circulerende gifstoffen onschadelijk.

Chlorella en spirulina zorgen voor de aanmaak van deze ontgiftingseiwitten en helpen bij het afvoeren van gifstoffen. Deze worden via de blaas en darm uitgescheiden.

4. Actief zweten is belangrijk

Door te zweten tijdens beweging zorgt u ervoor dat de gifstoffen goed worden vervoerd. Beweeg elke dag minstens 30 minuten zo intensief dat u goed gaat zweten. Ook een bezoek aan de sauna of het nemen van een heel heet bad helpt om extra te zweten.

Om af te vallen is het dus van belang om goed te eten, voldoende te bewegen én om de ontgifting te ondersteunen met groenten, fruit, zeewieren, groene thee extract, probiotica, vezels en enzymen.

Zelf gebruik ik elke dag een glas Greens om alvast een deel van dit alles binnen te krijgen. U kunt deze ook bij mij bestellen. Een pot van 270 gram is genoeg voor 30 dagen en kost 40 euro.

Greens, 270 gram. Genoeg voor 30 dagen. Prijs: 40 euro
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square