Oorzaak versus symptoom

Als je een verkeerd eetpatroon of de verkeerde leefstijl hebt, kan dit de oorzaak zijn dat je genen hun werk niet goed doen. Denk hierbij aan voedingsstoffen omzetten, de chemische balans van de hersenen in stand houden, beschadigde cellen herstellen en nog veel meer taken.

Wat gebeurt er dan?

Je wordt zwaarder, voelt je futloos, wordt depressief of angstig, kunt je niet meer goed concentreren, je krijgt acne, je krijgt hoofdpijn....de lijst van symptomen

is eindeloos.

Ook medicijngebruik, te weinig beweging, te veel beweging, een ongezond eetpatroon, onvoldoende slaap, toxinen uit de omgeving of dagelijkse stress, kunnen de oorzaak zijn voor het verstoren van een gen-expressie. Vooral een combinatie hiervan maakt het probleem groter. Dit komt omdat je genen een wisselwerking met elkaar aangaan. Je lichaam bestaat niet uit allerlei delen die los van elkaar functioneren. Je lichaam is een interactief compleet systeem waarin problemen zich snel kunnen verspreiden en verergeren.

Het goede nieuws is dat gezondheid zich ook op een fantastische manier kan verspreiden en toenemen. Geef je meer aandacht aan gezonde voeding, beweging, kwalitatief goede slaap, verwijderen van toxines uit je omgeving, verminderen van stress en vermeerderen van ontspanning, dan zal dit een wereld van verschil maken.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square