Vitaliteit- it's all about energy

Vitaal, fit, energiek, zo horen en willen wij ons graag voelen. De praktijk is vaak anders, zelfs als je goed slaapt kun je je energieloos of moe voelen. Hoe komt dat dan?

Als je lichaam voedsel goed in energie kan omzetten, eet je minder, heb je een stabiel gewicht en voel je je energiek.

Om dit goed uit te leggen is het belangrijk te weten dat het draait om de energie-verdeling. Extra energievraag door een systeem (hyperactiviteit) brengt onherroepelijk verminderde energietoevoer naar een ander systeem (verwaarlozing) met zich mee. In een gezonde situatie zijn hersenen, hart, spieren, nieren en lever als het om energieverbruik gaat erg ‘dure’ organen.

Het immuunsysteem gebruikt enorm veel energie als het nodig is, zoals bij een infectie. Dit gaat ten koste van de beschikbaarheid van energie voor de rest van het lichaam. Voor korte duur kan het levensreddend zijn dat het immuunsysteem prioriteit krijgt. Je kunt je voorstellen dat als dit te lang aanhoudt, er energieverdelingsproblemen komen met de daar bij behorende klachten. Op dezelfde manier kan stress op den duur ook ziekmakend zijn.

kPNI zoekt naar de oorzaken en oplossing van de verstoorde energieverdeling.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square